Crowdfunding

Crowdfunding

image

Een unieke brouwerij midden in duurzame hotspot Fort Westoever. Mooie bieren gebrouwen in het zicht van het brouwcafé!

Investeer direct! https://crowdaboutnow.nl/heldersejongens

Wij; Mitchell, Jos en Dave van Stadsbrouwerij Helderse Jongens willen Den Helder op de kaart zetten met speciaalbier en tegelijkertijd zorgen voor werkplekken voor jongeren, die moeilijk aan werk komen. Investeer in de brouwerij en je investeert in mensen.

Stichting Stadsbrouwerij Helderse Jongens wil vanuit FoodFort Westoever de regio veroveren. Die is er klaar voor; er is een stijgende vraag naar speciaalbier. Maar om aan die vraag te kunnen voldoen, is een nieuwe brouwinstallatie nodig. Dit doen we middels crowdfunding.

FoodFort FoodFort Westoever is de overkoepelende naam voor een bundeling van ondernemingen, gericht op eten, drinken en duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, is een schitterende locatie daarvoor. We situeren hier een volwaardige brouwerij en een brouwcafé met zicht op het brouwproces. Verder is er een hectare land, waar onder andere eerlijke landbouw gepleegd wordt en we in de toekomst ook kleinvee willen gaan houden, die we voeren met ons restproduct (bierbostel) van de brouwerij.
In het brouwcafé kun je genieten, onder het genot van een Helderse Jongen, van een heerlijke daghap van eigen land.Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons ervaring opdoen in de horeca, de brouwerij en op het land met oog op een mooie toekomst.

foto_4

Wie zijn de Helderse Jongens?

Dave: “Zowel Mitchell, Jos en ik zijn ervaren horecamensen. We zijn onderaan begonnen in de keuken en hebben in echte topbedrijven in Amsterdam en de randstad gewerkt. Mitchell is een fijnproever en is heel goed in het vervolmaken van recepten. Dat leerde hij onder meer in Amsterdam bij restaurants als Spring en De Kas, waar hij mooie smakencombinaties leerde maken met producten van eigen land. Na de versnelde koksopleiding deed Mitchell een opleiding horecamanagement en ondernemerschap. Hij is voorzitter van de brouwerij en is zeer gepasioneerd brouwmeester.

Jos is na de bakkersopleiding naar de vakschool Wageningen gegaan, en heeft zijn opleiding afgerond op levensmiddelentechnologie. Hij implementeerde HACCP-systemen bij bakkers, en heeft hierna 13 jaar een horecabedrijf gehad. Jos is de technicus en de penningmeester van onze stichting.

Zelf ben ik begonnen in de zaak van mijn vader, waarna ik samen met mijn vrouw mijn eigen restaurant startte, dat in 2013/2014 uitgeroepen werd tot stagebedrijf van het jaar.Ook zit ik in de bedrijfsadviescommissie Horeca van het ROC kop van Noord-Holland en heb ik al heel wat leerlingen van de praktijkschool opgeleid tijdens mijn loopbaan in de horeca. Ik ben de verbinder en de secretaris van onze brouwerij.

Kortom, samen hebben we genoeg ‘vlieguren’ om met Helderse Jongens naar een volgend level te gaan.”

2F8A0238_ME_ME-2

Onze Helden Onze twee mooie speciaalbieren –die wij inmiddels verfijnd hebben, vallen goed in de smaak bij liefhebbers- dit zijn de Napoleon, een dubbelbok van 7 procent met prachtige rooktonen, een volmondige smaak en ondanks zijn redelijk hoge alcoholpercentage goed doordrinkbaar. Napoleon zag Den Helder als een strategisch belangrijke plaats en noemde de stad het ‘Gibraltar van het Noorden’. Napoleon gaf ook opdracht tot het bouwen van Fort Westoever. Dorus is ons weizenbier met de kenmerkende hint van banaan en felgele kleur. Uitgesproken bitters, en een vriendelijk alcoholpercentage zorgen voor een fantastisch terrasbier. Met de naam Dorus eren we uiteraard Dorus Rijkers, de Heldersche Mensenredder.

foto6

Investeringen We brouwen op dit moment met een kleine installatie, daarmee kunnen we niet meer aan de groeiende vraag voldoen. De nieuwe brouwinstallatie willen we financieren met crowdfunding. Denk hierbij aan brouwketels, vergistingstanks, bottel- en etiketteerlijn, schoonmaaksysteem en startvoorraad.
napoleon 3pack
Afzet en kansen In Den Helder zijn we goed bekend, de mensen zijn trots op ‘hun’ Stadsbrouwerij en hun bier. Alles wat we brouwen is op het moment op voorhand al verkocht. Nu willen we ons meer richten op de supermarkten, slijterijen en horecagelegenheden in en buiten de regio.We zijn inmiddels met diverse partijen in gesprek om Helders bier groter te maken.
Bovenregionaal hebben we in Amsterdam al een paar afnemers. Zo heeft de Hermitage onze Napoleon een half jaar lang tijdens een tentoonstelling over Napoleon verkocht.
Samenwerking We hebben een paar sterke partners. Allereerst was Stelling van Den Helder, de beheerder van alle forten van Den Helder direct enthousiast over ons plan. En vanaf dag één heeft KeyKeg ons bijgestaan met raad, daad en materiaal. Dit innovatieve bedrijf, dat lichtgewicht fusten maakt, heeft een interessant wereldwijd netwerk. Atlantis Handelshuis BV levert eerlijke producten aan het brouwcafé. Zij hebben een enorm netwerk en doen een groot deel van onze distributie en acquisitie. De Groene Stek zorgt met haar cliënten voor leven op het land en onderzoeken de mogelijkheden voor een eigen hop-tuin. Tenslotte is de Rabobank adviseur rond alle plannen met betrekking tot het Foodfort.

Aan de slag!Wij van Helderse Jongens zijn er klaar voor, het fort wordt volop verbouwd en de regio snakt naar een biertje met smaak. Steun dit maatschappelijk verantwoorde initiatief!

Klik Hier om te investeren

IMG_1444